Brandnetelsoep

Brandnetelsoep

Brandnetels, wie kent ze niet en overal kom je ze tegen. Ze worden vaak gezien als onkruid en bovendien kunnen ze flink prikken. Maar je kunt brandnetels ook eten. Ze zijn gezond, en helpen tegen allerlei kwaaltjes, zoals bijvoorbeeld voorjaarsmoeheid. Eerder heb ik brandnetels al gebruikt voor thee, om er een brandnetelkaasje van te maken en voor gier. Vandaag maak ik een gifgroen brandnetelsoepje. Pas wel op dat je de brandnetels niet met je blote handen plukt. Ik heb twee boterhamzakjes om mijn handen gedaan om het prikken tegen te gaan, maar je kan ook plastic handschoentjes gebruiken. Trouwens de brandnetels in de soep prikken niet meer zodra de brandnetels een minuutje in kokend water hebben gelegen. Dus je kunt het soepje met een gerust hart nuttigen.

brandnetelsoep

Benodigdheden voor 2 personen

200 gram brandnetelblaadjes (gesneden), ik pluk alleen de topjes
1 ui (gesnipperd)
1 knoflookteentje (uitgeperst of fijn gesneden)
1 aardappel (in blokjes)
½ liter water
1 groentebouillonblokje
2 eetlepels edelgistvlokken
klontje roomboter

brandnetelsoep

Bereidingswijze

-Spoel de brandnetels goed schoon en laat de bladeren uitlekken in een vergiet.
-Snipper vervolgens de ui en de knoflook.
-Smelt een stukje roomboter in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook.
-Voeg daarna de brandnetelbladeren, de aardappelblokjes en de bouillon toe en laat 15 minuten koken tot de aardappelen gaar zijn.
-Voeg twee eetlepels edelgistvlokken toe.
-Mix de soep met een staafmixer tot een glad geheel.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.