Welkom op De Gapershof
Welkom op de Gapershof
Op De Gapershof kun je mijn ervaringen en tips lezen op het gebied van bijenhouden, de moestuin en alles rondom ons huis. Daarnaast vind ik het leuk om mij bezig te houden met het zelf maken van producten als kaas, jam, mayonaise van de eieren van onze eigen kippen etc. Ook hierover zal ik van tijd tot tijd bloggen. Ik ben inmiddels gestart met het geven van kaasworkshops.
Mijn streven is om op den duur voor een groot deel zelfvoorzienend te zijn, want mijn vertrouwen in het voedsel uit de supermarkt is niet heel erg groot. Alhoewel het gemak van supermarktvoedsel wel erg aantrekkelijk is, probeer ik toch wat bewuster om te gaan met hetgeen ik in mijn mond stop. Maar dit blijkt behoorlijk lastig te zijn. Toch is het fijn gevoel om te weten waar het voedsel, dat ik eet vanuit eigen tuin en omgeving, vandaan komt. De eitjes van onze kippen smaken mij extra goed, omdat ik weet dat de kippen hier een goed leven hebben. Ze konden altijd vrij rondscharrelen hier, maar nu we een adoptiehond hebben, niet meer. Voor hun eigen veiligheid hebben we een hele grote ren gemaakt, waarin ze ook nog heerlijk kunnen scharrelen, zandbadjes kunnen nemen en lekker kunnen zonnebaden. Onze buren vinden dit wel erg jammer, omdat de kippen voorheen elke dag even op visite gingen bij de buurtjes om de broodkruimels van het tafelkleed op te eten.
Ik probeer regelmatig wat te posten, maar daar kom ik helaas niet altijd aan toe. Je kunt mij ook volgen op instagram https://www.instagram.com/degapershof/ , hier post ik vaker een berichtje. Ik wens je veel leesplezier en reacties of tips zijn altijd welkom.
Inmiddels hebben mijn dochter en ik een logo ontwikkeld voor De Gapershof. Het bijtje in het logo is het bijtje dat ik op mijn eerste bijenkast heb geschilderd, dit als herkenningspunt voor de bijen wanneer er meerdere bijenkasten naast elkaar staan met de zelfde kleurstelling.
sfeerimpressie van de Gapershof