Vlierbloesemlikeur
De vlierbessenboom heeft dit jaar uitbundig gebloeid. Van de vlierbloesemschermen maak ik vlierbloesemsiroop, maar dit jaar ook een likeur en wijn.
Wat heb je nodig voor de likeur?
– ongeveer 10 vlierbloesemschermen
– 1 biologische citroen
– 500 ml gin
– 300 gram suiker
Bereidingswijze
– Breng 1 liter water aan de kook met de suiker en roer tot de suiker oplost. Laat vervolgens afkoelen.
– Verwijder de stengels van de vlierbloesemschermen (en ook verdorde bloemen verwijderen)
– Spoel de citroen goed af en snij in schijfjes. Doe ze met de gin in een grote afsluitbare glazen pot/fles. Voeg de vlierbloesem en het suikerwater toe en meng goed.
– Sluit de pot/fles af en laat 7 dagen rusten.
– Giet daarna het drankje door een zeef met neteldoek erin en schenk de likeur in flessen.
– Laat de vlierbloesemlikeur daarna nog minstens vier weken staan, zodat de likeur nog smaakvoller wordt.
Natuurlijk heb ik de likeur na het zeven meteen even geproefd. De eerste indruk, een zacht likeurtje. Het likeurtje heeft wel iets weg van een witte martini.
Eén gedachte over “Vlierbloesemlikeur”