Pasta pesto met palmkool, cherrytomaatjes en fetakaas
De palmkool of cavolo nero is een boerenkoolachtige kool met blauwgroen blad. De plant heeft lange smalle bladeren en groeit omhoog als een soort palm, vandaar ook de naam palmkool. Net als met boerenkool kun je hier ook een stamppot van maken, maar de kool smaakt ook heerlijk door de pasta.
Ingrediƫnten
– 1 rode ui
– 1 knoflookteen
– 200 gram gesneden palmkool
– 250 gram cherrytomaatjes
– 250 fusilli (pasta)
– twee grote eetlepels (zelfgemaakte) groene pesto
– 100 gram fetakaas
– olijfolie
– zout en peper naar smaak
Bereidingswijze
– Breng water aan de kook voor de pasta. Pel en snipper de rode ui. Pel en hak de knoflook fijn. Was de palmkool en de cherrytomaatjes. Verkruimel de fetakaas.
– Kook de fusilli in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
– Verhit de olie in een grote koekenpan / wokpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een laag vuur. Zet het vuur hoger en voeg de palmkool toe. Schenk een scheutje water erbij en laat afgedekt nog 5-10 minuten verder stoven. Breng op smaak met zout en peper en een scheutje olijfolie extra vierge.
– Voeg de tomaatjes toe en laat nog even een minuutje stoven.
– Haal de pan met palmkool van het vuur en roer de fusilli en de pesto erdoor (let op: de pesto mag niet gekookt of verhit worden, want dit tast de smaak en de kleur van de pesto aan).
– Voeg op het laatst de fetakaas toe.
Buon Appetito.