Pindasoep met paksoi
Paksoi is een koolsoort met met groene bladeren en witte bladstelen. Zowel het blad als de stelen zijn eetbaar.
Ingrediënten:
– 300 gram paksoi
– 1 teentje knoflook
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel kurkuma
– 2 eetlepels olie om te bakken
– 130 gram pindakaas
– 1l water
– 1 bouillonblokje (opgelost in het water)
– ketjap manis
– zout
Bereidingswijze:
– Was de paksoi en snijd de paksoi vrij grof.
– Houd een beetje gesneden paksoi achter.
– Bak de overige paksoi in de olie op hoog vuur gedurende 2 minuten.
– Meng de knoflook, koriander en kurkuma door de paksoi. Roerbak nog even.
– Voeg het water met het bouillonblokje toe. Voeg daarna zout naar smaak toe.
– Roer de pindakaas door de soep en laat circa 8 minuten koken.
– Doe op het laatst de achtergehouden gesneden paksoi erbij en laat nog 1 minuut koken.
Daarna is de soep klaar om te serveren. Voeg ketjap manis naar smaak toe. Eet smakelijk!