Groene Pesto zelf maken

Groene Pesto zelf maken

Groene pesto is eenvoudig zelf te maken en een stuk puurder qua smaak dan pesto uit de supermarkt.
Zelfgemaakte pesto kun je zo’n twee weken in de koelkast bewaren.

groene pesto zelf maken
Benodigdheden 
30 blaadjes basilicum
30 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
30 gram pijnboompitten
2 grote knoflooktenen
3 eetlepels olijfolie
 

Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een hakmolen en verwerk het tot een grof mengsel. Schep dit mengsel in een gesteriliseerde pot en giet er olijfolie bij tot het een smeuïg geheel wordt.
Eventueel kun je wat zout naar smaak toevoegen.

groene pesto zelf maken

Weetjes
Leuk om te weten is dat de ingrediënten in de pesto boordevol voedingsstoffen zitten en tevens een geneeskrachtige werking hebben.

Basilicum is onder andere rijk aan vitamine A en vitamine K en bevat veel ijzer. Vitamine A is goed voor je ogen en de ijzer zorgt ervoor dat bloedarmoede wordt tegengegaan. Basilicumthee werkt licht kalmerend.

Pijnboompitten zijn de zaden van een dennenboom oftewel pijnboom met de naam parasolden. De pijnboompitten komen vrij als je de dennenappels schudt. De pitjes hebben een harde schil die handmatig of machinaal verwijderd worden. Pijnboompitten zijn goede bronnen van essentiële vetzuren die hersenen, hart en botten beschermen. Daarnaast zitten pijnboompitten boordevol vitamines, mineralen en eiwitten.
Pijnboompitten zijn een belangrijke bron van antioxidanten, die helpen om schade veroorzaakt door vrije radicalen tegen te gaan.

Knoflook is rijk aan vitamine B en vitamine C en mineralen. Rauwe knoflook zit vol stoffen die het ontstaan van ontstekingen tegengaan, of die zelfs bestaande ontstekingen genezen, zowel in- als uitwendig. Knoflook is bloeddrukverlagend en versterkt het immuunsysteem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.