Italiaanse citroenlikeur Limoncello zelf maken met citroenschillen en wodka

Italiaanse citroenlikeur Limoncello zelf maken met citroenschillen en wodka

Limoncello roept bij veel mensen, en zo ook bij mij, een zomers gevoel op. Deze Italiaanse citroenlikeur smaakt dan ook heerlijk op een warme zomeravond, maar ook als likeurtje na het eten is dit drankje niet te versmaden. Het beste kun je de drank in de vriezer bewaren, want ijskoud is de limoncello het lekkerst. Door het hoge alcoholpercentage bevriest het niet. Met limoncello kun je ook een heerlijke frisse cocktail maken door een scheutje in een glas prosecco te doen.

Benodigdheden:
– 500 ml wodka
– 4 biologische citroenen
– 150 gram kristalsuiker (als je meer suiker gebruikt, zal het alcoholpercentage iets hoger uitvallen)
– 300 ml kraanwater
– een goed afsluitbare pot of fles (1 liter)
– dunschiller

Citroenen
Het schijnt dat je van Sorrento citroenen de allerlekkerste limoncello maakt. Maar helaas kon ik deze niet krijgen. Sowieso zijn deze niet overal in Nederland makkelijk verkrijgbaar. Het is belangrijk dat je onbespoten citroenen gebruikt zonder een waxlaagje, omdat je de citroenschillen gebruikt voor het maken van de likeur.

Bereidingswijze
– Leg de citroenen een half uur in koud water en boen ze daarna goed schoon.
– Schenk de wodka in de fles of pot.
– Schil met een dunschiller de gele schil van de citroenen en voeg toe aan de wodka. Probeer geen witte velletjes mee te schillen, want daar wordt de limoncello bitter van.

limoncello zelf maken
– Sluit de fles of pot goed af en zet 3 weken op een koele, donkere plaats. Schud af en toe. Hoe langer je de pot wegzet, hoe intenser de smaak.
– Na 3 weken doe je de suiker en het water in een steelpan en brengt dit aan de kook. Roer tot de suiker is opgelost en neem van het vuur. Laat het suikerwater afkoelen. Voeg het afgekoelde suikerwater toe aan de citroenwodka en sluit de fles of pot weer goed af. Laat nog 1 week staan op een donkere, koele plek om de limoncello op smaak te laten komen.
– Schenk de likeur door een zeef (kaasdoek o.i.d.) en vang op in een maatbeker. Schenk terug in een schone fles.
– Serveer de limoncello ijskoud uit de vriezer.

“Cin cin!”

limoncello zelf maken

Eén gedachte over “Italiaanse citroenlikeur Limoncello zelf maken met citroenschillen en wodka

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.