Stoofpotje van jackfruit

Stoofpotje van jackfruit

Ik mag altijd graag naar het programma BinnensteBuiten kijken. Een programma dat gaat over huis en interieur, tuin, natuur en koken. Hier maakte Sharon een stoofpotje van jackfruit. Geïnspireerd door dit recept, ben ik zelf aan de slag gegaan. Een beetje van Sharon en een beetje van mijzelf.

Jackfruit is een grote vrucht, die een vlezige structuur heeft en wordt gebruikt als vleesvervanger. Het heeft iets van pulled pork weg qua structuur. Ik gebruik de jackfruit uit blik, fairtrade original young jackfruit. Voor dit recept gebruik je de groene variant. De groene jackfruit is nog onrijp en is nog neutraal van smaak. De gele is rijp en zoet van smaak.

Ingrediënten:

– 1 blik jackfruit
– 2 teentjes knoflook (fijn gesneden)
– 1 grote rode ui (fijn gesneden)
– 1 grote wortel (in schijfjes gesneden)
– hacheekruiden
– 400 ml groentebouillon
– 100 ml rode wijn of witte wijn
– 1 eetlepel appelstroop
– 1 blikje tomatenpuree
– 3 plakken ontbijtkoek
– olijfolie

Bereidingswijze:

– Giet het vocht van de jackfruit, spoel de jackfruit af in een vergiet en snij de jackfruit voorzichtig in stukjes en trek uit elkaar. Marineer de jackfruit vervolgens met hacheekruiden.
– Doe een flinke scheut olijfolie in een (braad)pan en fruit de ui aan. Voeg de knoflook toe en de wortel en roerbak het geheel nog een paar minuten.
– Vervolgens voeg je de gemarineerde jackfruit toe en bakt deze een paar minuten mee.
– Voeg de appelstroop en tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar.
– Giet de bouillon en wijn erbij en meng het geheel door elkaar. Omdat ik geen rode wijn in huis had, heb ik witte droge wijn gebruikt. Kook het geheel in op een laag vuur in ongeveer 30 minuten.
– Verkruimel de ontbijtkoek erbij en roer het totdat het gaat binden.

stoofpotje jackfruit

Het voordeel van dit stoofpotje is dat het snel klaar is in tegenstelling tot de stoofpotjes met vlees. Wij hebben het gegeten met stamppot andijvie, heerlijke winterse kost. Maar het kan natuurlijk ook goed bij patatjes, of rode kool met aardappeltjes. Als je het stoofpotje een dag laat staan (in de koelkast) wordt de smaak alleen maar beter. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.