Kappertjes maken van madeliefjes

Kappertjes maken van madeliefjes

Vroeger maakten wij altijd bloemenkransen van madeliefjes. Nooit geweten dat je ze kunt eten. Dat las ik in het magazine Landleven. Het schijnt nog gezond te zijn ook. Madeliefjes genoeg op ons grasveld, dus we gaan eens even op internet struinen naar recepten. Zo kunnen je madeliefjes gebruiken als garnering voor op soepen of in salades. Maar ook kun je er kappertjes van maken en dat lijkt mij wel wat om uit te proberen.

Wat heb je nodig voor de kappertjes

1 glazen potje van circa 240 gram.

240 ml witte wijn azijn

1 knoflookteentje

1 theelepel zout

1 theelepel peperkorrels

½ theelepel mosterdzaad

Vanochtend vroeg ben ik al madeliefjes gaan plukken. Let op dit moeten nog madeliefjes in knop zijn, dus ongeopend. De knopjes moet je soms een beetje zoeken tussen de blaadjes van de madelief. Voordat het potje enigszins gevuld is, ben je wel even bezig. Maar dat is niet erg, want het is een ontspannend werkje, vooral als de zon er lekker bij schijnt. Wanneer het potje half vol is met madeliefknopjes stop ik ermee. Ik was de madeliefjes in water en verwijder de steeltjes als die er nog aanzitten. Daarna leg ik de madeliefknopjes op een schone theedoek. Ik steriliseer het glazen potje en de deksel. Vervolgens snijd ik 1 teentje knoflook in plakjes en doe dit tezamen met de zout, peperkorrels en mosterdzaad in het glazen potje. Daarna voeg ik de madeliefknopjes toe.
Ik verwarm de azijn en als het gaat koken, haal ik de azijn van het vuur en schenk het in het potje. Om de kappertjes goed om smaak te laten komen, moet je het potje minimaal twee weken op een donkere plek laten staan.
Daarna kun je de kappertjes gebruiken voor in een salade of op je pizza. Ik ben heel benieuwd hoe de kappertjes zullen smaken. Ik laat het jullie weten.

kappertjes van madeliefjes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.