Recept voor courgettesoep
Courgetteplanten kunnen als gekken produceren. En als je even niet goed oplet, tref je som een uit de kluiten gewassen courgette aan. Kun je deze nog eten? Zeker wel. Deze kun je prima gebruiken om een heerlijke soep van te maken. Wel verwijder ik de zaadlijsten dan. Hieronder vind je een eenvoudig recept voor een heerlijke courgettesoep.
Benodigdheden
- 1 kilo in blokjes gesneden courgette
- 1 liter water
- 2 groentebouillonblokjes
- 2 uien (grof gesnipperd)
- 4 tenen knoflook (fijn gesneden)
- 1 kuipje kruidenkaas (bijv. boursin)
- Olijfolie
- Peper en zout
- Eventueel uitgebakken spekblokjes
Bereidingswijze
– Fruit de ui in een pan met wat olie.
– Voeg de courgetteblokjes toe en roer dit even door. Ondertussen los je de groentebouillonblokjes op in 1 liter kokend heet water. Na een paar minuten voeg je het bouillonwater toe en brengt alles aan de kook.
– Laat het geheel circa 20 minuten zachtjes doorkoken.
– Pureer met een staafmixer tot een glad geheel.
– Breng op smaak met peper en zout.
– Voeg de kruidenkaas toe aan de hete soep kort voor het serveren. Breng de soep daarna niet meer aan de kook, want dan kan het gaan schiften. Wanneer je teveel soep hebt bereid, doe je alleen de kruidenkaas in dat deel dat je zal opeten.
– Garneer de soep met de uitgebakken spekjes.