Moestuin in juli

Moestuin in juli

De afgelopen weken heb ik al wat kunnen oogsten, zoals rode bieten, broccoli en gisteren courgette. Dat is altijd weer genieten. Ook dit jaar genieten de slakken weer met ons mee. Zolang er ook nog wat voor ons overblijft, vind ik dat oké. Wel zorg ik dat ik de slaplantjes nu onder een doorzichtige emmer met gaatjes zet, zodat de slakken daar niet bij kunnen. En dat gaat goed.
Ook de luis heeft zich gehuisvest in onze moestuin. Eigenlijk heb ik elk jaar wel luis in de tuinbonen zitten, maar dit jaar zaten ze ook in de courgetteplanten. En ik ben niet de enige hoor ik van mijn moestuincollega’s. Met zelfgemaakte brandnetelgier ben ik de luis te lijf gegaan. En dit heeft geholpen. De tuinbonen zijn klaar om geoogst te worden en gisteren heb ik twee courgettes geoogst.

Wanneer de moestuinplanten in bloei staan, is het een prachtig gezicht om naar te kijken. Een aantal plantjes heb ik bewust laten bloeien, leuk voor de bijen en andere insecten. Ik heb nooit geweten dat broccoli eigenlijk een hele mooie bloem is. De broccoliroosjes, die wij eten, zijn allemaal kleine bloemknopjes. Zo leer je ook nog eens wat.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.